Online workshop statement armbanden maken.Gratis!
Wat zal ik gaan maken? En wat heb ik allemaal nodig?


Een statement armband gaat het worden. Lekker opzichtig! Ik ga kralen uitzoeken die met elkaar matchen. Dit is vaak zoeken en proberen. Het één moet het ander versterken, maar niet neerhalen. Ik werk zelf graag met natuurlijke materialen, zoals edelsteen en hout.

Ik heb onderstaande keuze gemaakt.

Blauwe armband:

 • Grote platte Agaatkraal
 • Sandelhoutkralen 8 en 6 mm.
 • Labradorietkralen 8 mm.

Roze armband:

 • Grote platte Agaatkraal
 • Sandelhoutkralen 8 en 6 mm.
 • Zonnesteenkralen 8 en 3 mm.

Roomwitte armband:

 • Grote platte Agaatkraal
 • Sandelhoutkralen 8 en 6 mm.
 • witte Jadekralen 8 mm.

Benodigdheden:

 • kleurloze elastiek
 • schaar
 • sieradenlijm
 • jasseron
 • 2 ringetjes
 • labeltje
 • tangetjes
 • cocktailprikker
 • evt. Sandelhoutolie

Sandelhout heeft een heerlijke specifieke geur. Ik vind het prettig om een druppeltje Sandelhoutolie op één van de Sandelhoutkralen te doen. De olie trekt in het hout.


Het is van te voren niet te zeggen hoeveel kralen je nodig hebt om goed uit te komen. Vanuit het midden moeten de kralen zowel links als rechts hetzelfde uitkomen. Het kan dus zijn dat je het ontwerp moet aanpassen. Ik knip een ruim stuk elastiek af en begin altijd vanuit het midden. Dus in dit geval eerst de grote platte kraal in het midden. Als ik (eindelijk) klaar ben met mijn ontwerp, maak ik een knoopje (niet te strak) en probeer de armband om mijn pols. Dan blijkt of je ontwerp precies uitkomt met de maat van je pols. Ook is het voor iedereen verschillend of je een armband strak of wat losser wil dragen. Als ik hier zeker van ben, dan maak ik een stevige dubbele knoop in het elastiek. Die laat ik even zitten en doe een druppel sieradenlijm op de knoop. Met een cocktailprikker haal ik overtollig lijm weg en verspreid het goed op de knoop. Ondertussen hou ik met mijn vingers de kralen van de knoop met lijm weg en wacht tot de lijm droog is (duh...). Op de verpakking van de sieradenlijm lees ik nu dat deze enkele uren moet drogen. Uh, dat geldt voor cabochons e.d., maar niet voor deze armband. Dit duurt hooguit een minuut of twee. Daarna knip ik de overbodige uiteinden van het elastiek weg tot vlak naast de knoop. Niet te ver anders gaat de knoop toch los.

Op onderstaande foto zie je dat ik twee tangetjes gebruik om het labeltje te bevestigen. Een platbektang en een rondbektang. Deze gebruik ik om de ringetjes te openen en weer te sluiten. Ik heb 2 rondjes jasseron losgeknipt met de tang. Als ik deze 5 onderdeeltjes aan elkaar bevestigd heb en de armband is klaar (en knoop = droog), dan open ik het bovenste ringetje om het geheel aan de armband te plaatsen.


De resulaten:


Staat het mij?

Eerlijk? Ik vind ze echt prachtig. En het leuke is dat ik van te voren niet wist wat het resultaat zou zijn. En daardoor wordt het een uniek geheel. Zelf sta ik ingeschreven bij de KvK, waardoor ik mijn inkopen doe bij leveranciers die niet leveren aan particulieren. Als je op zoek bent naar kralen en sieradenonderdelen, dan kun je eigenlijk alles vinden via Google. Een site die ik kan aanbevelen waar je als particulier kunt kopen (nee, ik heb geen aandelen) is Ilona's webgems. Zij heeft echt mooie spullen (en kwaliteit). Kies de kralen die bij jou passen en waar jij je prettig bij voelt. Is het anders dan wat anderen dragen? Gewoon doen! Mijn statement is niet voor niets "dare to be different". Wees lekker jezelf.

Werking van de gebruikte kralen:

Sandelhout heeft een diepe, krachtig rustgevende werking. Geeft sterke verbondenheid, zowel in het lichaam als met de omgeving. Sandelhout heeft een goddelijke status binnen het hindoeïsme en wordt als heilighout beschouwd.

Zonnesteen is een edelsteen van kracht, onafhankelijkheid, leiderschap en creativiteit. De steen zal je laten zien dat je sterker bent dan je denkt.

Jade is een zuiverende en beschermende steen.

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen.

Agaat geeft meer innerlijke rust en een scherpere intuïtie.

En nu?

Ik hoop dat ik je op ideeën heb gebracht. Als je wilt dat ik je ergens bij help, aarzel niet: dat doe ik met alle plezier! Via het reactieformulier rechtsboven op mijn site kun je alles kwijt. Ik zal zo snel mogelijk reageren.


Nb. Ik krijg net een tip van een vriendin dat het leuk is als ik pakketjes aanbied, zodat je zelf zo'n armband kunt maken. Heb je interesse? Laat het even weten via het reactieformulier. Ik kan ook een pakketje aanbieden inclusief de tangetjes.

Hartelijke groet,

Monique Kleinjan


De workshops zullen tzt in een andere vorm gegeven worden. We zijn hier druk over aan het brainstormen. Het accent zal liggen op beleving (aanbod van verschillende onderdelen: sieraden maken, schilderen, etc. etc.) en bijzondere locaties!

The workshops will be given in a different form in due course. We are busy with brainstorming here. The emphasis will be on experience (offering different parts: making jewelry, painting etc. etc.) and special locations!